Jean Oosthuizen, Abel Pienaar en ander is lief om te verkondig dat mense wat rasioneel en krities dink nie meer die Bybel kan glo nie. Hulle is natuurlik hierin navolgers van Richard Dawkins, wat ateïste “Brights” noem. Met ander woorde: As jy die Bybel glo is jy so ‘n bietjie dom. As jy al aanbeweeg het is jy “Bright” – slim.

Prof John Lennox van die Universiteit van Oxford sê dis twak: Mense verwerp Christus nie omdat die wetenskap daarteen getuig nie, maar omdat hulle uit die staanspoor God se bestaan wil ontken, of soos in die geval van Abel Pienaar en ander panenteïste, hulle self wil verhef tot god.

Lennox het al drie keer met Richard Dawkins debatteer. Ek het een van die debatte op video gekyk, en ek moet eerlik wees, ek kry sommer skaam vir die “Bright” Dawkins. Lennox sit vir hom ore aan. Reg rondom. Van voor en van agter.

Lennox het hierdie week by Universiteit van Kaapstad opgetree. Kyk wat sê hy van Hawking, een van die slimste manne van die vorige en hierdie eeu:

“Hawking’s notion that a law of nature – gravity – explained the existence of the Universe was contradictory, since a law of nature depended on the prior existence of the nature it purported to describe.

He (Lennox) said nonsense remained nonsense, even when it was talked by world-class physicists.”

Selfs wêreldklas fisici praat soms twak, en twak bly twak.

Lees die verslag van Lennox se lesing by UCT hier.